Παροχή συνδρομής σε χειριστή τζετ σκι στην Αίγινα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στην Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Επιβολή κυρώσεων για αλιεία αλιευμάτων χωρίς τη σχετική άδεια – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυμ

Παροχή συνδρομής σε χειριστή τζετ σκι στην Αίγινα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στην Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Επιβολή κυρώσεων για αλιεία αλιευμάτων χωρίς τη σχετική άδεια – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χαλκίδα 
 
   Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Πόρου, Αίγινας, Μεθάνων και Παλαιάς Επιδαύρου, για αγνοούμενο 42χρονο χειριστή τζετ σκι, ο οποίος είχε αποπλεύσει από το Βαθύ Μεθάνων με προορισμό την Αίγινα πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας και έκτοτε αγνοείτο.
     Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικά οχήματα προς εντοπισμό του. Ο άνδρας εντοπίστηκε από το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ'' Ν.Π. 10631 κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμένα Πέρδικας Αίγινας καλά στην υγεία του, ενώ το τζετ σκι ρυμουλκήθηκε.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του τζετ σκι λόγω μηχανικής του βλάβης μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και επιθεώρησής τους από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
            
*****
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού πελάγους, ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
   Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
  Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
  
*****
   Διακόσια πενήντα (250) κιλά αλιεύματα του είδους ολοθούριου (δολώματα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απογευματινές ώρες χθες από Φορτηγό Όχημα/επικαθήμενο ψυγείο, από στελέχη του λιμεναρχείου Πάρου, εντός του οικείου λιμένα.
   Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη κατά τη φόρτωση οχημάτων σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι  τα παραπάνω αλιεύματα αλιεύθηκαν από Α/Κ σκάφος το οποίο δεν έφερε την προβλεπόμενη άδεια.
   Τα ανωτέρω αλιεύματα μετά την κατάσχεσή τους ρίφθηκαν στη θάλασσα, ενώ πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
        *****
 
  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Μακαρίου Χαλκίδας Εύβοιας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 47χρονος, συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. με οδηγό έναν 23χρονο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αμφότερων οδηγών. 
Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για παροχή πρώτων βοηθειών.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL