Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στους Καλούς Λιμένες – Απεγκλωβισμός αλλοδαπού από δύσβατη περιοχή στην Πάρο – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την  προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, βραδινές ώρες χθες, ότι 20χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “CHICAGO EXPRESS” σημαίας Γερμανίας, ειδικότητας δόκιμος μηχανής, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Τζένοα Ιταλίας με προορισμό το λιμάνι Damietta Αιγύπτου, προσέγγισε την περιοχή  Καλών Λιμένων, όπου ο 20χρονος παρελήφθη από το Ε/Γ – Λάντζα «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 2097 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με κάταγμα κάτω άκρου αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοίρων για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για περιστατικό εντοπισμού τραυματισμένου ανδρός σε απόκρημνη βραχώδη ακτή στην περιοχή ΄΄ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ΄΄ Μάρπησσας Πάρου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν από ξηράς, στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα και από θαλάσσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δυτικών Κυκλάδων με το σκάφος ΄΄RESCUE 2΄΄ Τ.Π. 102 καθώς και το Α/Κ σκάφος ΄΄ΛΗΜΝΑΙΝΑ΄΄ Ν.Κ. 504.
Ο ανωτέρω άνδρας, 32χρονος αλλοδαπός , περισυνελέγη από πλήρωμα ΕΚΑΒ το οποίο είχε επιβιβαστεί στο σκάφος ΄΄RESCUE 2΄΄και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμένα ΄΄ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ΄΄ και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
62χρονος από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Λέρου 56,
46χρονος από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύορυ, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Ν. 64,και
87χρονης από το λιμένα Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL