Πυρκαγιά σε Τ/Ρ σκάφη αναψυχής και σύλληψη αλλοδαπής στη Γλυφάδα –

Πυρκαγιά σε Τ/Ρ σκάφη αναψυχής και σύλληψη αλλοδαπής στη Γλυφάδα – Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στο Τ/Ρ – Α/Ψ “PATHOS” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στην 4η μαρίνα Γλυφάδας, ενώ επεκτάθηκε στο Τ/Ρ – Α/Ψ “MILOU” σημαίας Ολλανδίας και ακολούθως στο Τ/Ρ – Α/Ψ “BABOUSKA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, πέντε (05) οχήματα και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ επιχείρησαν την απάντληση των υδάτων, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς το “PATHOS” βυθίστηκε.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη μία 38χρονη αλλοδαπή, η οποία διέμενε στο σκάφος και κατά δήλωσή της προκάλεσε τον εμπρησμό του.
Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς προέκυψε θαλάσσια ρύπανση έκτασης 20 τετραγωνικών μέτρων περίπου, η οποία δημιουργήθηκε εντός πλωτού φράγματος που είχε ποντιστεί περιμετρικά των σκαφών. Οι εργασίες απορρύπανσης έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη του “PATHOS”.
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. 
 
*****
 
Στη σύλληψη οδηγού Φ/Γ οχήματος και επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο σε συρόμενο που ρυμουλκούνταν από Φ/Γ όχημα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος οδηγός μετέφερε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη εντός του συρόμενου, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL