Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη– Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στο Πέραμα – Σύλληψη υποβρύχιου αλιέα στην Ιτέα – Διακομιδή ασθενούς

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη– Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στο Πέραμα – Σύλληψη υποβρύχιου αλιέα στην Ιτέα – Διακομιδή ασθενούς
 
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε. 
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, εντός του Πορθμείου. 
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι 63χρονη ημεδαπή είχε πέσει στη θάλασσα και ανασύρθηκε από τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου “ ΑΡΤΕΜΙΣ” νηολογίου Πορτοχελίου 79.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών . 
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος. 
 
*****
Στη σύλληψη ενός ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα προέβησαν βραδυνές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να διενεργεί υποβρύχια αλιεία με χρήση φωτός στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΛΟΒΙΝΟ'', ενώ προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο του ελέγχου αγνοώντας τις εντολές των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Προανάκριση διενεργείται  από την Λιμενική Αρχή Ιτέας.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ψαρών στο λιμένα “ΛΙΜΝΙΩΝ ΒΟΛΙΣΣΟΥ” Χίου, με περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ,  51χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL