Έρευνες και εντοπισμός σορού αγνοούμενου ατόμου στην Ιεράπετρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Τήλο – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Έρευνες και εντοπισμός σορού αγνοούμενου ατόμου στην Ιεράπετρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Τήλο – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, για αγνοούμενο 73χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΚΡΥΣ ΓΥΑΛΟΣ» Ιεράπετρας, πρωινές ώρες και έκτοτε  αγνοείτο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή διενεργήθηκαν έρευνες δια θαλάσσης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Α/Κ σκάφη «ΠΑΡΗΣ» Λ.Ι. 400, και «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Λ.Ι. 1122, ενώ έρευνα από ξηράς διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Ο 73χρονος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ” από το Α/Κ σκάφος «ΠΑΡΗΣ», χωρίς τις αισθήσεις του και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου, Κω και Σύμης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ ''EVE'' σημαίας Η.Π.Α, στη θαλάσσια περιοχή 3,6 ν.μ. βόρεια βορειοανατολικά ν. Τήλου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες .
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ''  το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ ''EVE''  συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στη ν.Νίσυρο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση 39χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν της πλατείας “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ” στη Θεσσαλονίκη.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 39χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα με τη συνδρομή περαστικών. 
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ”, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL