Διάθεση Π.Α.Θ. 090 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για τη μεταφορά επιβατών σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη -

Διάθεση Π.Α.Θ. 090 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για τη μεταφορά επιβατών σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών  
 
Λόγω της βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599 στις 28/12/2018 και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Σαμοθράκης σε συνεννόηση με τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διατέθηκε το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 “ΓΑΥΔΟΣ” για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στην νήσο Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα, το Π.Α.Θ. 090 κατέπλευσε στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης βραδινές ώρες χθες και αφού επιβίβασε εξήντα επτά (67) επιβάτες απέπλευσε για λιμένα Αλεξανδρούπολης. 
Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια με ογδόντα έξι (86) επιβάτες από το λιμένα Αλεξανδρούπολης για λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και με έξι (06) επιβάτες από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης. 
 
*****
 
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 32, 38, 32, και 27 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, να μεταφέρει με την άμεση συνέργεια του 38χρονου αλλοδαπού ως συνοδηγού, τους άλλους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 23, 21 και 28 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του  λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,  χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
80χρονου από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Ζέας Πειραιά  με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 
66χρονου από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
76χρονου από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL