Παραλαβή με ελικόπτερο Π/Α ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στη Λήμνο -

Παραλαβή με ελικόπτερο Π/Α ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ  πλοίου στη Λήμνο  - Ανεύρεση σορού γυναίκας στη Θεσσαλονίκη - Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σίκινο-Διακομιδή ασθενούς 
 
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο της  Πολεμικής Αεροπορίας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Δ/Ξ “PATROCLUS” σημαίας Μάλτας το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λήμνου, 23χρονος ημεδαπός, δόκιμος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Στη συνέχεια, ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ από το αεροδρόμιο ν. Λήμνου στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.
 
*****   
  
Μία σορός 67χρονης ημεδαπής, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου με τη συνδρομή προσωπικού του ΕΚΑΒ  ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΥ” . 
Η ανωτέρω αναγνωρίστηκε από τους οικείους της ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. 
 
 
*****                   
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για περιστατικό τραυματισμού 42χρονου ημεδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος  του Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE OLYMPIA''  σημαίας Ιταλίας.
Ο ναυτικός ο οποίος τραυματίστηκε, εντός του πλοίου, στα δάχτυλα του δεξιού άνω άκρου, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου παραμένει νοσηλευόμενος. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.  
 
***** 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ'' Ν. Πειραιά 11045, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Σικινου  και ότι θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιο του για λιμένες Φολέγανδρου,  Νάξου, Πάρου και Σύρου.
Επί του πλοίου δεν ανέμεναν προς αποβίβαση και αποβίβαση επιβάτες και οχήματα.
 
*****  
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV”  88χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL