Μηχανική βλάβη Ε/Γ-/Γ πλοίου στη Ραφήνα – Σύλληψη Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους στο Ναύπλιο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα – Σύλληψη Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους στο Ναύπλιο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'' Ν.Π.11124, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο, και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Καρύστου ν. Ευβοίας.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα αφετηρίας του, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξακόσιοι ογδόντα έξι (686) επιβάτες, εκατόν σαράντα τρία (143) Ι.Χ., είκοσι τέσσερα (24) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έκτακτο δρομολόγιο που εκτέλεσε το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ'' Ν. Άνδρου 620 στις 22:45 χθες.

 

*****

 

Στη σύλληψη του Κυβερνήτη του Α/Κ ''ΤΑΚΗΣ'' Ν. Ναυπλίου 444 (τύπου βιντζότρατα) προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε έλεγχο του ανωτέρω σκάφους, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε η διενέργεια αλιευτικής δραστηριότητας με το συρόμενο αλιευτικό εργαλείο ''βιντζότρατα'', εντός του κηρυγμένου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου ''ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΣΙΝΗΣ'' στη θαλάσσια περιοχή Τολού Αργολίδας.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης και κατασχέθηκαν είκοσι κιλά (20kg) αλιεύματα του είδους σαρδέλα, δεκαπέντε κιλά (15kg) του είδους γόπα και δέκα κιλά (10kg) του είδους μαρίδα, τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL