Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ηγουμενίτσα την 15/01/2019 – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα – Κράτηση M/T πλοίου στην Καλαμάτα – Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου

Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ηγουμενίτσα την 15/01/2019 – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα – Κράτηση M/T πλοίου στην Καλαμάτα Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση δεκατεσσάρων χιλιάδων οχτακοσίων ογδόντα πακέτων τσιγάρων (14.880) χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και τη σύλληψη ενός 47χρονου, βραδινές ώρες της 14/01/2019, από τα στελέχη της Ομάδας Κ9 της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων, σύμφωνα με σχετική έκθεση προσδιορισμού του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, ανέρχεται στο ποσό των εξήντα μία χιλιάδων εννιακοσίων δεκατριών ευρώ και τριάντα τριών λεπτών (61.913,33 €).

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν.Π. 10415, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα, προερχόμενο από Λαύριο - Άγιο Ευστράτιο - Μύρινα προσέκρουσε σε μπίντα του προβλήτα λιμένος.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκε στην αριστερή πλευρά του πλοίου και σε απόσταση περίπου 2,5m από την επιφάνεια της θάλασσας ένα ρήγμα 10-15cm. Οι σαράντα εννέα (49) επιβάτες, τα έντεκα (11) Ι.Χ. και τα έξι (06) Φ/Γ που επέβαιναν αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης του επετράπη και το πλοίο απέπλευσε την 22:50 χθες για Μύρινα - Άγιο Ευστράτιο - Λαύριο, αντί της προγραμματισμένης 16:00 χθες.

 

 

*****

 

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο M/T ''ALICE I'' σημαίας Μάλτας, μεσημβρινές ώρες χθες, κατόπιν ολοκλήρωσης επιθεώρησης, λόγω ελλείψεων – παρατηρήσεων που αφορούν στους τομείς ασφάλειας σύμφωνα με τις διαδικασίες του PARIS MOU.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται αναστολή διελεύσεων της διώρυγας Κορίνθου σήμερα 16-01-2019 από ώρα 08:00 έως 16:00, λόγω πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL