Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Χίο

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Χίο 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα πέντε (65) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου εντός του οικείου λιμένα, εντοπίστηκε 22χρονος αλλοδαπός, να  κατέχει μια (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους δέκα γραμμαρίων και εξήντα τριών δεκάτων του γραμμαρίου (10,63 gr.).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 34 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στο νότιο λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****

Ένας 20χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση και φθορά ξένης περιουσίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

 

 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL