Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και πλημμελή φύλαξη όπλων στη Ζάκυνθο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και ανάσυρση σορού αλλοδαπού άνδρα στο Φαρμακονήσι – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι -

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και πλημμελή φύλαξη όπλων στη Ζάκυνθο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και ανάσυρση σορού  αλλοδαπού άνδρα στο Φαρμακονήσι – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι - Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών
 
Στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου για παράνομη οπλοκατοχή και πλημμελή φύλαξη όπλων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, σε κατ' οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ανωτέρω στην περιοχή «ΠΛΑΝΟΣ» Τσιλιβί Ζακύνθου, βρέθηκαν πλημμελώς φυλαγμένα σε ερμάρια χωρίς να είναι κλειδωμένα δεκαέξι (16) κυνηγετικά όπλα.
Από τα δεκαέξι (16) όπλα, υπήρχαν άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων σε ισχύ μόνο για τα επτά (07).
Επίσης διαπιστώθηκε ότι πέντε (05) από τα ανωτέρω όπλα δεν διαθέτουν σειριακό αριθμό.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα καθώς και οι επτά (07) άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων.
*****
Στον εντοπισμό εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαπών  και μιας σορού 23χρονου αλλοδαπού ανδρός προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στην περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και εντόπισε μία (01) λέμβο και ικανό αριθμό αλλοδαπών επί των ακτών ν. Φαρμακονησίου καθώς και μία (01) λέμβο με αλλοδαπούς τετρακόσια (400) μέτρα από νοτιοανατολικές ακτές της νήσου, όπου και οδηγήθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα ν. Φαρμακονησίου. Διασώθηκαν συνολικά εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαποί, ενώ η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για έναν αγνοούμενο άνδρα, ο οποίος επέβαινε στην πρώτη λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άνδρα, ενώ λίγο αργότερα με τη συνδρομή τριών (03) ιδιωτών δυτών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε  η σορός  του 23χρονου. 
Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ν. Λέρο, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Κω για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Λέρου.
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών καθώς και του 50χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/ επικαθήμενο) που οδηγούσε ο 50χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε διαμορφωμένη αυτοσχέδια κρύπτη εντός του φορτίου , το οποίο αποτελείτο από παλέτες με χαρτοκιβώτια με είδη ένδυσης, τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου ο ανωτέρω να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
41χρονου από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
92χρονης από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΣΣΑ Μ.'' Ν.Π. 12263.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL