Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα - Ανεύρεση πυρομαχικού στη Βάρκιζα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα - Ανεύρεση πυρομαχικού στη Βάρκιζα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου  στην Κέρκυρα - Διακομιδή ασθενούς
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  '' Άγιοι Θεόδωροι'' Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους συνόδευσε τη λέμβο στην ακτή ''ΤΣΟΝΙΑ'', όπου με τη συνδρομή περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
         *****
   Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης για εντοπισμό πυρομαχικού στη θαλάσσια περιοχή ''1ο Λιμανάκι Βάρκιζας'', κατά τη διενέργεια κατάδυσης.
  Ειδικότερα, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μία (01) χειροβομβίδα τύπου MILS πιθανός δευτέρου παγκοσμίου πολέμου σε ενεργή κατάσταση, σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2 μέτρων.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή έχει σημανθεί ο χώρος που βρίσκεται η χειροβομβίδα, ενώ ενημερώθηκε το ΓΕΝ/ΔΥΚ για την απομάκρυνσή της.
 
         *****
 
        Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΙΩΝΑΣ'' Ν.Π. 12458, για μηχανική βλάβη του πλοίου κατά τη διαδικασία απόπλου του για λιμένα Ηγουμενίτσας.
     Στο πλοίο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων,  όπου διαπίστωσε ηλεκτρολογικό πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
        Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ οι πενήντα επτά επιβάτες του, τα οχήματα και τα φορτηγά (10 και 4 αντίστοιχα), εξυπηρετήθηκαν από έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προς την Ηγουμενίτσα.
 
     *****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'',  33χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL