Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Πάτρα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού
 Κώδικα στην Πάτρα
 
  Στη σύλληψη ενός 24χρονου ημεδαπού προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πάτρας, από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης με ακτίνες Χ (X-RAY VAN), καθώς και από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Nαρκωτικών Oυσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής,  σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο 24χρονος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε για Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου του επικαθήμενου το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με ακτινίδια, έφερε τριάντα τρεις (33) παλέτες που περιείχαν τριάντα έξι χιλιάδες εννιακόσιες δεκαέξι (36.916) κούτες τσιγάρων (369.160 πακέτα τσιγάρων) δύο διαφορετικών επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο), η ποσότητα των τσιγάρων, ένα tablet, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 euro).
  Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
 

Wildcard SSL