Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Ανεύρεση νεκρής φώκιας στην Πάτμο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Ανεύρεση νεκρής φώκιας στην Πάτμο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Παρασκευής Μάκρης,  λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ” Ν.Π. 11771, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Παλουκιών Σαλαμίνας, μία 67χρονη επιβάτης, κατά την κάθοδό της στο χώρο στάθμευσης οχημάτων, παραπάτησε στην κλίμακα και έπεσε στο κατάστρωμα.  
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η 67χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, για περαιτέρω εξετάσεις. 
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. 
 
*****
 
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ακυβερνησία του Φ/Γ ''LAETITIA'' σημαίας Πορτογαλίας, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου με  (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, χωρίς να αιτεί συνδρομή.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ λίγη ώρα αργότερα, το εν λόγω πλοίο αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμένα Θεσσαλονίκης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LAETITIA'' μέχρι  προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
 
Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος  προέβησαν, απογευματινές ώρες της 17-01-2019, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθη ο οδηγός του να μεταφέρει κρυμμένο, σε χώρο του κινητήρα του οχήματος, ειδικά διαμορφωμένο από την αφαίρεση εξαρτημάτων, έναν 20χρονο αλλοδαπό, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€).
 
*****
 
Μία (01) φώκια, εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου, επί της παραλίας στην περιοχή “ΜΕΛΟΪ” ν. Πάτμου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL