Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Ημιβυθίσεις Ε/Π-Α/Κ σκαφών στο Νυδρί και την Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για παράνομη αλιεία στην Πύλο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Ημιβυθίσεις Ε/Π-Α/Κ σκαφών στο Νυδρί και την Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για παράνομη αλιεία στην Πύλο
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
  Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν.Χίου, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, προέβη στη διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Χίου.
    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου, του Λιμεναρχείου Λευκάδας, για ημιβύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους “ΛΑ ΠΑΛΜΑ” Ν.Λ. 84, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο, στο λιμένα “ΒΛΥΧΟΥ” Λευκάδας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ από το περιστατικό παρατηρήθηκε μικρής έκτασης αυτοδιαλυόμενη ρύπανση, πιθανόν από σεντινόνερα.
Με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελεχών του Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου, πραγματοποιήθηκε πόντιση φράγματος περιμετρικά του σκάφους, ενώ ενημερώθηκε ο Φορέας Διαχείρισης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, για ενεργοποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Απορρύπανσης. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για ημιβύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Σ.Κ. 80, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΟΥΒΑΛΙ” λιμένα Καλύμνου.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ κατά δήλωση των ιδιοκτητών, το σκάφος προσέκρουσε στους κυματοθραύστες του εξωτερικού λιμενοβραχίονα, προκαλώντας ρήγμα και εισροή υδάτων στο σκάφος, με αποτέλεσμα την ημιβύθιση του. 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη οικεία Λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε προληπτικά το Τοπικό Σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης. 
Η ανέλκυση του “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα με μέριμνα του ιδιοκτήτη. 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 74χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, κινήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου, κατά 69χρονου για παράνομη αλιεία.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. να έχει αλιεύσει με το Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 17, συνολικά δεκαπέντε (15) κιλά αλιεύματα, του είδους μαρίδα, με χρήση βιντζότρατας, χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια αλίευσης. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL