Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Ακυβερνησία Ε/Ρ σκάφους στο Πόρτο Λάγος – Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στην Πρέβεζα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Ακυβερνησία Ε/Ρ σκάφους στο Πόρτο Λάγος – Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στην Πρέβεζα 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****
 
Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγους για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Ε/Ρ σκάφους “ΠΑΝΑΓΙΑ” Τ.Α. 314 Β', με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 11 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Πλατανίτη.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ “ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 1” Τ.Λ. 202 και το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ” Ν.Α. 124, το οποίο εντόπισε το “ΠΑΝΑΓΙΑ” και στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι τρεις (03) επιβαίνοντες του με ασφάλεια.
Το ακυβέρνητο σκάφος ρυμουλκήθηκε από το “ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ”, συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πόρτο Λάγους, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για ύπαρξη καπνών σε σκάφος, το οποίο ήταν ανελκυσμένο σε μαρίνα του Ακτίου Πρέβεζας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από το χώρο μπαταριών του ανελκυσμένου Ι/Φ σκάφους “DETERMINATION” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έβγαιναν καπνοί.
Από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του οποίου η πυρκαγιά κατασβέστηκε, στο χώρο των μπαταριών δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα μικρής έκτασης ηλεκτρολογική πυρκαγιά στην καλωδίωση, χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο σκάφος.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “DETERMINATION” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL