Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους και διάσωση του Κυβερνήτη του στο Ληξούρι – Διακομιδή ασθενούς

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους και διάσωση του Κυβερνήτη του στο Ληξούρι – Διακομιδή ασθενούς
 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
   Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
   Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
                                                                               *****
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την βύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ'' Λ.Λ. 424 με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. από τον τουριστικό λιμένα Λεγατάτων Ληξουρίου.
     Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' ΣΛ 122 όπου περισυνέλεξε τον 57χρονο Κυβερνήτη του ''ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ'' και τον μετέφερε πλησίον του λιμένα Ληξουρίου. Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής βούτηξε στη θάλασσα, παρέλαβε τον άνδρα και τον οδήγησε στην ξηρά, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
     Στη συνέχεια ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο ''ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ'' Νοσοκομείο Ληξουρίου και στη συνέχεια στο  Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για προληπτικούς λόγους.
     Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
            
                                                                             *****
     Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Λιναριάς Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,  52χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL