Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στο Σαρωνικό – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στο Σαρωνικό – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ ''AQASIA'' σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 02ν.μ. νότια της ν. Φλεβών, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς επίσης και το Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'', ενώ από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω δεξαμενόπλοιου, το οποίο είχε αποπλεύσει από Αγίους Θεοδώρους με προορισμό το λιμένα Gebze Τουρκίας, έμφορτο με 2.594mt λιπαντικά (lubricant oil).

Βραδινές ώρες σήμερα, το ''AQASIA'' κατέπλευσε, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 14'' και συνοδευόμενο από το ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο Πειραιά, όπου παραμένει.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 61χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

*****

 

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου στην παραλία Αγίου Πέτρου ν. Άνδρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL