Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στον Πειραιά

 
Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ' Ν.Π. 12520  στον μεσαίο προβλήτα του κεντρικού λιμένα Χίου, κατά τη διαδικασία πρυμνοδέτησης του.
Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν εκατόν είκοσι επτά (127) επιβάτες, καθώς και δεκατρία (13) Ι.Χ., είκοσι δύο (22) φορτηγά και τέσσερα (04) Δ/Κ.
Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στρέβλωση στο δεξί πρυμναίο μέρος του πλοίου μήκους εβδομήντα (70) περίπου εκατοστών, σε ύψος ενάμιση (1,5) περίπου μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.
Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Χίου και αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ', ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου με διακόσιους είκοσι πέντε (225) επιβάτες.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή του λιμένα Πειραιά,  βρέθηκαν στο σακίδιο πλάτης του ανωτέρω, τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες με χύμα καπνό συνολικού μικτού βάρους δύο κιλών και εννιακοσίων τριάντα έξι γραμμαρίων (2,936 κ.), ο οποίος δεν έφερε  την ειδική ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL