Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 11117, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε 2 ν.μ έξω από τον λιμένα Ζακύνθου.
Το “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ”, το οποίο μετέφερε 352 επιβάτες, 82 Ι.Χ.Ε. 3 Λ/Φ 15 Φ/Γ και 3 Δ/Κ, πλέοντας με ιδία μέσα, επέστρεψε στον λιμένα Ζακύνθου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο.
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας 32χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό δικό της και του ανήλικου τέκνου της, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL