Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Μήθυμνα – Διάσωση ημεδαπού στο Πόρτοχελι – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ιθάκη

 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρτοχελιου για αναποδογυρισμένη βάρκα και άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή δυτικού άκρου νήσου Χηνίτσας.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , το Ε/Γ – Α/Κ σκάφος «ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ» Ν. Σπετσών 298 καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΤΡΙΤΩΝ ΙΙ» Λ.ΠΧ. 1010.
Το «ΤΡΙΤΩΝ ΙΙ» εντόπισε και περισυνέλεξε έναν 47χρονο από βραχώδη ακτή της ν. Χηνίτσας, ενώ ρυμούλκησε τη φουσκωτή λέμβο «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ» Λ. Ερμιόνης 1207 στο λιμένα Πόρτοχελίου.
*****
Στη σύλληψη μιας 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 31 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 33χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της 31χρονης συζύγου του αλλά και για τα τέσσερα (04) ανήλικα τέκνα τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ένας 48χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης Χαλκίδας εντός Χερσαίας Ζώνης λιμένα Βαθέως Ιθάκης. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη του Γραφείου Τροχαίας της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγούσε δίκυκλο όχημα στερούμενος την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκαν οι διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL