Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Σίκινου

 
 
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 46, 53, 46 και 27  ετών αντίστοιχα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθη ο 46χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, να μεταφέρει με την άμεση συνέργεια του 53χρονου ως συνοδηγού, τον 46χρονο και τον 27χρονο οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
***** 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα του 24χρονου, κρύβοντας τον σε παλετοθήκη (μπαγκαζιέρα) φορτηγού οχήματος, το οποίο επρόκειτο να επιβιβασθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.
Επίσης στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκε μία (01) συσκευασία περιέχουσα πιθανόν ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους οχτώ γραμμαρίων και οχτώ δεκάτων του γραμμαρίου (8,8 γρ.), μία συσκευασία περιέχουσα πιθανόν ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους ενός γραμμαρίου και οχτώ δεκάτων του γραμμαρίου (1,8 γρ,) και μία συσκευασία περιέχουσα πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού μεικτού βάρους ενός γραμμαρίου και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (1,2 γρ.) .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ουσίες.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο -  Ίο – Θήρα ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Σίκινου και ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον λιμένα Ίου.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστεί στο λιμένα της Σίκινου οκτώ (08) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση ένας (01) επιβάτης και ένα (01) Δ/Κ με προορισμό τον λιμένα Ίου, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL