Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στα Χανιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο

Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στα Χανιά - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο
 
 
Ένας 45χρονος ημεδαπός, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Σούδας, κατά  τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παραλαμβάνει από την αποθήκη ασυνόδευτων αποσκευών του πλοίου ένα (01) δέμα, το οποίο περιείχε οκτώ (08) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με καπνό, άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μικτού βάρους τεσσάρων κιλών (4kg).
Tα ανωτέρω καπνικά είδη, κατασχέθηκαν και πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χανίων, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων.   
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061 για διαπίστωση μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι Σκιάθου, 2 ν.μ. έξωθεν του οικείου λιμένα.
Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο   Αλόννησο – Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο μεταφέροντας ενενήντα επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, επέστρεψε στη Σκιάθο, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΕΡΑΤΩ”, ενώ στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενού φορτίου και επιβατών, για λιμένα Βόλου προς οριστική αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π.4007.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL