Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και σύλληψη του Πλοιάρχου στη Θάσο – Συλλήψεις στο Σταυρό Ιερισσού – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη και στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα– Διακομιδή ασθενούς

 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, πρωινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΙΚΗΤΗΣ'' Ν.Π. 12354, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Λαυρίου με προορισμό το λιμένα Πρίνου Θάσου, κενό επιβατών, και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ψαθούρας, παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πρίνου Θάσου με μειωμένη ταχύτητα, ενώ κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν είχε εξασφαλίσει το πλοίο να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ναυτιλιακά έγγραφα προκειμένου εκτελέσει τα τακτικά του προγραμματισμένα δρομολόγια.
  Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΗΤΗΣ''  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, από προσωπικό του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού ο 63χρονος κυβερνήτης του Α/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΕΦΡΑΙΜ» Ν.Μ. 386, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ν. Καυκάνα Ολυμπιάδος Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν επέβαινε σε αυτό καθώς επίσης ότι είχε παράνομα αναθέσει τη διακυβέρνηση σε έτερο άτομο 57 ετών, το οποίο επίσης συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 372 του Π.Κ. (κλοπή) εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ. (ΔΙ.ΑΣ) έπειτα από υπόδειξη παθούσας  23χρονης ημεδαπής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
***** 
Στη σύλληψη μιας 18χροης προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη κατά την προετοιμασία απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, η 18χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το  ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 43 ότι  προ απόπλου του από το νέο λιμένα Κέρκυρας με προορισμό το λιμένα Γαΐου Παξών , διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Άμεσα στελέχη επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν επί του πλοίου όπου διαπίστωσαν βλάβη στην αντλία πετρελαίου της δεξιάς κύριας μηχανής. 
Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'', μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας  από τον  παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα,  ενώ οι  πενήντα εννέα (59) επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΖΑΝΑΝΤΟΥ Ν.Π. 11584. 
***** 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα  Λιναριά Σκύρου στο λιμένα  Κύμης, με το Ε/Γ -Ο/Γ  σκάφος «ΑΧΙΛΕΑΣ» Ν.Π. 11282, 73χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL