Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των χειριστών της λέμβου στη Σάμο –

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των χειριστών της λέμβου στη Σάμο Θάνατος αλλοδαπού αλιεργάτη στη Ρόδο – Τροχαία ατυχήματα στη Μυτιλήνη και το Ρέθυμνο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα (60) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Ακρωτηρίου Πράσσου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι χειριστές της λέμβου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη απαγχονισμένου 30χρονου αλλοδαπού σε χώρο του μπροστινού τμήματος του Α/Κ ''J.S.'' σημαίας Κύπρου, στο οποίο εργαζόταν με την ειδικότητα του αλιεργάτη, και το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο της εγκατάστασης Νέου Καρναγίου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο ανωτέρω μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 51χρονος παρέσυρε μία 14χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό και των δύο.

Άμεσα οι ανωτέρω διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου ο 51χρονος εξήλθε και η 14χρονη παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο οδηγός της μοτοσυκλέτας.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ρέθυμνο, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 43χρονος αλλοδαπός ήρθε σε επαφή με μία 20χρονη πεζή.

Άμεσα η ανωτέρω μετέβη για προληπτικούς λόγους με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από όπου και εξήλθε.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο οδηγός του δικύκλου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL