Συνέχεια ενημέρωσης για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 28/03/2019 – Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μύρινα – Βυθίσεις και προσαράξεις σκαφών στο Νυδρί Λευκάδας – Ανεύρεση οστών στην Ερμιόνη

Συνέχεια ενημέρωσης για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 28/03/2019 – Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μύρινα – Βυθίσεις και προσαράξεις σκαφών στο Νυδρί Λευκάδας – Ανεύρεση οστών στην Ερμιόνη
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τη σύλληψη δύο (02) ανδρών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο, την 28/03/2019, από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.300,70 ευρώ.
 
*****
 
Ένας 48χρονος ημεδαπός, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μύρινας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή “ΑΤΣΙΚΗ” Λήμνου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παραλαμβάνει ασυνόδευτο δέμα, εντός του οποίου υπήρχε μία (01) νάιλον συσκευασία με χύμα καπνό, άνευ λοιπών παραστατικών και ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, μικτού βάρους ενός (01) κιλού και δέκα (10) γραμμαρίων (1.010 γραμμάρια) καθώς και χιλίων διακοσίων (1.200) τσιγαροσωλήνων, κενών με φίλτρο.
Ακολούθησε νομότυπη  έρευνα στην οικία του ανωτέρω, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννιακόσιοι (900) τσιγαροσωλήνες, κενοί με φίλτρο, δύο (02) χειροκίνητες συσκευές, κατασκευής-γέμισης τσιγάρων, με υπολείμματα καπνού και ένα (01) κινητό τηλέφωνο. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Μύρινας Λήμνου.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
 
*****
 
Κατά τη διάρκεια περιπολίας, πρωινές ώρες σήμερα, στελεχών του Α' Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, διαπιστώθηκε η βύθιση του Ι/Φ σκάφους “TROPI” σημαίας μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ήταν προσδεδεμένο σε προβλήτα στο Μ.Αυλάκι Νυδρίου Λευκάδας, κενό επιβατών.
Επίσης στην ίδια περιοχή διαπιστώθηκε, πιθανόν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, η προσάραξη της Ε/Π εκμισθούμενης λέμβου “ΤΖΕΝΗ” Σ.Λ. 1081, η προσάραξη της λέμβου “ΜΑΡΑΜΠΟΥ” Σ.Ν. 136, η ημιβύθιση της λέμβου “ΑΡΓΩ” Τ.Ν. 86 και η βύθιση της λέμβου “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Λ.Λ. 2045, οι οποίες ανελκύστηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, με μέριμνα των ιδιοκτητών τους.
Από τα ανωτέρω περιστατικά δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β΄Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για εντοπισμό οστών, πιθανόν ανθρώπινων, επί της παραλίας ¨ΔΑΡΔΙΖΑΣ¨ Δήμου Ερμιονίδος. 
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ιατρός του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, γνωστοποίησε ότι πιθανόν πρόκειται για ανθρώπινα οστά.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL