Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα – Αποβίβαση ασθενούς με ελικόπτερο από Φ/Γ πλοίο στη Ρόδο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-ΚΑΤ “F/C 6” στο λιμένα Ερμιόνης

 
Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο - μουσαμάς), το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή της καμπίνας, έξι (06) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400 €) ευρώ, μία (01) συσκευή πλοήγησης καθώς και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 41χρονος, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “OCEAN CASTLE” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 97 ν.μ. νότια ν. Καρπάθου, έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.
Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της  Πολεμικής Αεροπορίας και παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή, μεταφέροντας τον στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “F/C 6”,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ερμιόνη για Ύδρα–Πόρο–Πειραιά, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στον οικείο λιμένα και ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον λιμένα Ύδρας.
Στο λιμένα ανέμεναν έξι (06) επιβάτες προς επιβίβαση, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL