Σύλληψη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Χαλκίδα – Ιχθυοκλοπή στη Λευκάδα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Σύλληψη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Χαλκίδα – Ιχθυοκλοπή στη Λευκάδα – Διακομιδή ασθενούς  –  Εντοπισμός νεκρού δελφινιού    
 
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Ν.2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''. 
Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στην περιοχή Βασιλικού Ευβοίας, να  έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε εκατόν τριάντα (130) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα, όπως επίσης και χαρτονομίσματα συνολικής αξίας εκατόν δεκαπέντε ευρώ (115€),τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου.
 
       *****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ιχθυοκλοπής από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΜΗΛΑΥΚΑ'' Αιτωλοακαρνανίας.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, όπου εντοπίστηκε μία λέμβος αγνώστων λοιπών στοιχείων να κινείται με τρεις (03) επιβαίνοντες και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.
Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα η ανωτέρω λέμβος να προσγιαλώσει σε αβαθές σημείο της περιοχής ΄΄ΑΚΡΑ ΚΟΥΜΑΡΟΣ'', ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτή την εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή προς δύσβατη ορεινή περιοχή.
Επί της λέμβου βρέθηκαν εξακόσια κιλά (600kg) αλιεύματα του είδους ''λαβράκι'', ποσότητα που επιστράφηκε στην ιχθυοκαλλιέργεια.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Λακκί ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 46χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
*****
               Ένα δελφίνι του είδους ''DELPHINUS DELPHIS'' εντοπίστηκε νεκρό από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος, στην παραλία “ΜΑΓΓΑΝΩΝ” Ξάνθης.
           Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική  του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL