Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Λευκάδα – Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη

Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Λευκάδα – Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη
 
Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Θ/Γ “LEGENDA” σημαίας Cayman Islands, με επτά (07) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λευκάδας.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Α/Κ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ” Ν.Λ. 257 και “ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Α” Ν.Π.3043, καθώς και το παραπλέον Φ/Γ “MEKHANIK YOZVOVICH” σημαίας Ουκρανίας.
Κατόπιν εντοπισμού του “LEGENDA”, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε η ρυμούλκηση του από το Α/Κ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ”, ενώ κατόπιν μερικής αποκατάστασης της βλάβης του, το εν λόγω πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα προς λιμένα Πρέβεζας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 8582, το οποίο είχε ήδη μεταβεί στο σημείο προς παροχή συνδρομής. 
Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  “LEGENDA”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του λιμένα “ΛΥΓΙΑΣ” Λευκάδας, όταν ανήλικος 2,5 ετών, διέφυγε από τον έλεγχο του κηδεμόνα του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από διερχόμενο δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 26χρονος.
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις αρχικά στο  Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και στη συνέχεια στο “ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ” Νοσοκομείο Πατρών, ενώ ο 26χρονος, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.
 
 *****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 41χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL