Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών και του άμεσου συνεργού του στην Πάτρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Καρλόβασι – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών και του άμεσου συνεργού του στην Πάτρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο ΚαρλόβασιΔιακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου Πράσου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 49χρονου διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, καθώς και του 41χρονου άμεσου συνεργού του.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, κατά τη διαδικασία φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 49χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας / επικαθήμενο) καθώς και ο ανωτέρω 41χρονος ως συνοδηγός, μετέφεραν από κοινού επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός της καμπίνας του ως άνω τράκτορα, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, εκ των οποίων ο ένας κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ από τον τρόπο της μεταφοράς τους θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ο ως άνω τράκτορας, το χρηματικό ποσό των οχτακοσίων ευρώ (800), οχτώ (08) κινητά τηλέφωνα, καθώς και το πλαστό έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ ''FIFTY – FIFTY'' στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. δυτικά λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 78χρονο αλλοδαπό.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Σ. 703 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε ανωτέρω ιστιοφόρο στο λιμένα Καρλοβασίου, όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FIFTY – FIFTY'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' N.Π. 10032, 17χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL