Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε Ε/Γ-Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος στον Πόρο-Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης σε ιδιωτικό σκάφος Α/Ψ στη Ρόδο και σε δύο σκάφη Α/Ψ στην Πάτμο–Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ για υπεράριθμους επιβαίνοντες στη Θήρα

Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος αναψυχής στον Πόρο - Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής στη Ρόδο και σε δύο σκάφη αναψυχής στην Πάτμο - Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου για υπεράριθμους επιβάτες στη Θήρα
 
    Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Πόρου, κατά του επιβατηγού – τουριστικού πλοίου αναψυχής ''ΦΙΛΟΤΙΜΟ'' Ν.Π. 11497.
    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πόρου το παραπάνω σκάφος, να εκτελεί πλου με ολική ναύλωση και με τέσσερις επιβαίνοντες, χωρίς να κατέχει ναυλοσύμφωνο και χωρίς καταχώρηση της ναύλωσης στο ΕΕΠΣΕΠΑ (Ειδικό Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επαγγελματικού Πλοίου Αναψυχής) του σκάφους, κατά παράβαση των άρθρων 7 και 13 του  Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
         Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.
 
   *****
 
      Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, σε βάρος του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής ''PRIMA DONNA''  σημαίας Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής,  διαπιστώθηκε ότι για το εν λόγω σκάφος είχε αναρτηθεί  σε ιστότοπο του διαδικτύου διαφήμιση, με σκοπό την εκναύλωσή του για διενέργεια πλόων αναψυχής στην Ελλάδα, κατά παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Ν. 4256/2014, όπως  ισχύει.
 
       *****
 
      Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος δύο (02) ιδιωτικών σκαφών αναψυχής προέβησαν σήμερα, τα στελέχη του Λιμεναρχείο Πάτμου.
        Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη, διαπιστώθηκε ότι, για το σκάφος αναψυχής ''ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΙ'' ΤΠ 38 υπήρχε δημόσια διαφήμιση μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης και  για το σκάφος αναψυχής ''KNOT ME'' ΛΠ 867, υπήρχε διαφήμιση σε ιστότοπο του διαδικτύου, αμφότερες διαφημίσεις με αποκλειστικό  σκοπό την προώθηση διενέργειας πλόων αναψυχής στην Ελλάδα, κατά παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του ν.4256/2014.
     *****
  
      Στη σύλληψη του Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΛΛΙΟΠΗ Δ'' Ν.Θήρας 61, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα τα στελέχη του Λιμεναρχείου Θήρας, μετά τον κατάπλου του σκάφους στο λιμένα Αθηνιού Θήρας, διότι μετά από καταμέτρηση των επιβαινόντων, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό συνολικά 142 άτομα, έναντι του ανώτατου προβλεπόμενου ορίου των 121 ατόμων.
       Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL