Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο και στην Πάτρα -Αποβίβαση ασθενούς στην Πρέβεζα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Πάρο – Διακομιδή ασθενούς

 
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου,  κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί ως ακυρωθέν από τις αρχές έκδοσης του .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 32 και 26 ετών αντίστοιχα, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 42χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του Ι/Φ-CAT “SOLVA” σημαίας Γαλλίας, η οποία χρήζει άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο.
Το ανωτέρω σκάφος κατευθύνθηκε ανοιχτά λιμένα Πρέβεζας  όπου περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε την ανωτέρω ασθενή και την μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Πρέβεζας  και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για ιατρική περίθαλψη.
*****
Μία (01) χειροβομβίδα, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΩΡΟΣ» Αντίπαρου, σε απόσταση τρία (03) μέτρα από την ακτή και σε βάθος ενός (01) μέτρου. 
Από το Λιμεναρχείο Πάρου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα αποκλεισμού της περιοχής και ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για τις δικές της ενέργειες.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Π -Κ/Δ σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-RESCUE” Τ.Α. 203, 72χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL