Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Λέρο και την Κω – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Πάτρα – Συλλήψεις για κλοπή ιχθύων στο Ναύπλιο – Σύλληψη χειριστή λέμβου στο Νυδρί Λευκάδας – Σύλληψη οδηγού στην Ιθάκη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδ

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Λέρο και την Κω – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Πάτρα – Συλλήψεις για κλοπή ιχθύων στο Ναύπλιο – Σύλληψη χειριστή λέμβου στο Νυδρί Λευκάδας Σύλληψη οδηγού στην Ιθάκη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαοχτώ (18) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οχτώ (08) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κω, ακινητοποιημένο ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, όπου συνελήφθη ανάμεσά τους ο διακινητής - χειριστής.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω 22χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, να μεταφέρει ως συνοδηγό μία 19χρονη αλλοδαπή για λογαριασμό της οποίας επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη τριών (03) ημεδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου, διότι όπως προέκυψε από διενεργηθείσα έρευνα και τις δικές τους ομολογίες, είχαν προβεί στην αφαίρεση μεγάλου αριθμού ιχθύων από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.

Συγκεκριμένα, είχαν προβεί σε αφαίρεση εξακοσίων σαράντα πέντε κιλών (645kg) του είδους τσιπούρα, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στον όρμο Βουρλιάς Αργολικού Κόλπου, με τη χρήση ενός ταχύπλοου σκάφους και ενός τρέιλερ τύπου μπαγκαζιέρα (με καπάκι).

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ιχθύων, καθώς επίσης το ανωτέρω σκάφος και το τρέιλερ.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός χειριστή μικρής λέμβου προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω με την ανωτέρω λέμβο ανέκοψε την πορεία του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΖΙΜΟΥΤ'' Ν.Π.12414 κατά τον απόπλου του από Σπηλιά Μεγανησίου, αναγκάζοντας τον Πλοίαρχο να προβεί σε χειρισμούς για να αποφύγει τη σύγκρουσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το πλοίο όσο και την ασφάλεια των επιβατών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού οδηγού δίκυκλου οχήματος προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Λιμεναρχείου Ιθἀκης, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βαθέος, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω στερούνταν άδειας οδήγησης κατάλληλης κατηγορίας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης του επιβατηγού λιμένα Αλεξανδρούπολης, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 50χρονος συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 19χρονη.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός στο αριστερό χέρι της 19χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π. Γενικό Νοσοκομείο Έβρου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 60χρονης από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π.8745,

  • 69χρονου, 73χρονου, 75χρονης και 76χρονης από το λιμένα ν. Τήνου στους λιμένες ν. Μυκόνου και ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν. Νάξου 64 και

  • 72χρονης από το λιμένα Πίσω Αετού ν. ΙΘάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL