Ανάσυρση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων από τον Ισθμό της Κορίνθου – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Ανάσυρση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων από τον Ισθμό της Κορίνθου – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων
 
 
  Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου από τη διώρυγα της Κορίνθου σορός γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με καστανά μαλλιά, ύψους 1,63μ. περίπου, ηλικίας 45-50 ετών που έφερε μαύρο κολάν, μαύρη κοντομάνικη μπλούζα, γκρι ζακέτα και δεν έφερε υποδήματα.
  Η σορός διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου.
*****
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΑΡΤΙ” ν. Λέσβου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 40χρονος χειριστής της λέμβου, φερόμενος ως διακινητής.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
                                                                                *****
  Στον εντοπισμό και την κατάσχεση είκοσι επτά κιλών και διακοσίων ογδόντα πέντε γραμμαρίων (27.285gr) λαθραίου καπνού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, εντοπίστηκαν εντός ασυνόδευτου δέματος είκοσι έξι (26) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες την ανωτέρω ποσότητα χύμα καπνού, οι οποίες κατασχέθηκαν. 
  Προανάκριση διενεργείται από την  οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου το ύψος των αναλογούντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των έξι χιλιάδων εξακοσίων ενός ευρώ και εξήντα επτά λεπτών (6.601,67€).
   Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL