Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στη Ρόδο – Σύλληψη αλλοδαπής στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Νάξο

Κατόπιν σχετικής διερεύνησης και ελέγχου, διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου,  η διαφήμιση σε δύο ιστοσελίδες, του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής “CAPRIE DIEM 4”, σημαίας Τουρκίας, με σκοπό την εκναύλωσή του για τη διενέργεια  πλόων αναψυχής στην Ελλάδα,  κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση της ανωτέρω από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός συσκευασίας βρεφικών ειδών, ένα ταξιδιωτικό έγγραφο τρίτου προσώπου και το χρηματικό ποσό των δυο χιλιάδων εκατόν ενενήντα ευρώ (2.190,00gr). 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο και το χρηματικό ποσό.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι δύο (22) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΦΩΚΑΣ» ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού - Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή σκάφους δύναμης FRONTEX προέβησαν στην  ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα ν. Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507 στο λιμάνι της Νάξου προερχόμενο από λιμένα Πάρου, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο – Νάξο -Μύκονο – Τήνο  - Άνδρο – Ραφήνα με 199 επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή.
Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Νάξου όπου διαπιστώθηκε δυσλειτουργία μεσαίας κύριας μηχανής και από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου  ενώ μετά κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση του ταξιδιού  του ''SUPERSPEED'' με τελικό προορισμό τον λιμένα Ραφήνας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL