Παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος στη Σκιάθο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πόρο – - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου , μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους «GEDOGEN» σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σκιάθου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος καθώς και το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158, με τη συνδρομή του οποίου το  «GEDOGEN» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Σκιάθου. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατά δήλωση του κυβερνήτη η ακυβερνησία προήλθε λόγω έλλειψης καυσίμων της βοηθητικής μηχανής και αδυναμίας πλεύσης με τα ιστία εξαιτίας επικρατούσας άπνοιας.
Κατόπιν πλήρωσης δεξαμενής καυσίμου βοηθητικής μηχανής και δοκιμαστικής λειτουργίας αυτής , το ιστιοφόρο σκάφος απέπλευσε με προορισμό τον λιμένα Σκοπέλου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XXIX'' Ν.Π. 10232, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ν. Τσελεβινίων εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σπέτσες για Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο – Πειραιά  με έξι (06) άτομα πλήρωμα και εκατόν τέσσερις (104) επιβάτες, διαπίστωσε εμπλοκή αντικειμένου με αποτέλεσμα να πλεύσει συμβατικά μέχρι το λιμάνι του Πόρου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Ανωτέρω πλοίο επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Πόρου με τη συνδρομή διπλωματούχου δύτη και διαπιστώθηκε ζημιά στον Ελικοφόρο άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.
Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING DOLPHIN XXIX'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με το Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XVII''.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
66χρονης αλλοδαπής, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου , με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56 και
26χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .
*****
Δύο (02) θαλάσσιες χελώνες του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκαν νεκρές από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, στις περιοχές «ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ» και «ΡΕΣΤΗ» αντίστοιχα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL