Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός αλλοδαπού στον Μαρμαρά – Εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στα Σύβοτα - Διακομιδές ασθενών

 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεννέα (19) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
*****
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 62 και 19 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 62χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε τον 19χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μαρμαρά για τον τραυματισμό αλλοδαπού άνδρα στην παραλία «ΑΧΛΑΔΑ» Σάρτης Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι ένας 43χρονος αλλοδαπός σκόνταψε σε βράχο και χτύπησε πάνω σε παρακείμενο θαλάσσιο μοτοποδήλατο επί της ακτής.
Ο 43χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για περαιτέρω νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρμαρά.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για την ύπαρξη 35χρονου αγνοούμενου κολυμβητή στη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑΣ» Συβότων.
Άμεσα προς εντοπισμό του 35χρονου έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη, όπου το Ε/Π – Τ/Ρ «ΝΤΕΒΙΛ» Τ.Κ. 377 και περισυνελλέγει από το Ε/Π – Τ/Ρ «ΜΑΓΔΑ» Ν.Η. 64.
Ο 35χρονος  ήταν εμφανώς αποπροσανατολισμένος και μεταφέρθηκε στο λιμένα Συβότων όπου εξετάσθηκε προληπτικά από ιδιώτη ιατρό.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
80χρονης και 83χρονης, από το λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου και λιμένα Αλόννησου αντίστοιχα στο λιμένα Βόλου , με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,
63χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα ν. Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και
62χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Αμοργού στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν. Νάξου 57.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL