Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Μ/V πλοίο στο Κερατσίνι – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Διακομιδή ασθενούς

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Μ/V πλοίο στο Κερατσίνι – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πρωινές ώρες σήμερα, στο M/V “BOI BRANCO” σημαίας Τόγκο, το οποίο ελλιμενιζόταν, κενό φορτίου, στο νέο μόλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έντεκα (11) ρυμουλκά-ναυαγοσωστικά ιδιωτικών εταιρειών και ένα (01) πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από ξηράς οκτώ (08) πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Επί του πλοίου επέβαιναν 41 αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του “BOI BRANCO”, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BOI BRANCO”, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ πέριξ του πλοίου, τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στη λεωφόρο “ΝΕΑΡΧΟΥ” στο Ηράκλειο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 27χρονο, προσέκρουσε στην αριστερή εμπρόσθια πόρτα ακινητοποιημένου ΕΔΧ οχήματος, που οδηγούσε ένας 35χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 27χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 35χρονος οδηγός. 
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 24, 21 και 18 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Καρλοβασίου, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα, δύο (02) ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το χρηματικό ποσό των 150€ και ένα (01) δολάριο Η.Π.Α.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745, 90χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL