Διασώσεις αλλοδαπών και συλλήψεις των χειριστών στην Αλεξανδρούπολη και στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σάμο – Μηχανική βλάβη πλωτής γέφυρας στη Λευκάδα

Διασώσεις αλλοδαπών και συλλήψεις των χειριστών στην Αλεξανδρούπολη και στη Μυτιλήνη – Σύλληψη  αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σάμο – Μηχανική βλάβη πλωτής γέφυρας στη Λευκάδα
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου ένας εκ των ανωτέρω συνελήφθη ως ο χειριστής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ”  ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.   
 
*****
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Συγκεκριμένα, ο  ανωτέρω εντοπίστηκε κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, όταν κατά τη διενέργεια ελέγχων βρέθηκε να κατέχει τριάντα (30) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες καπνικών προϊόντων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.  
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για  δυσλειτουργία ανύψωσης του καταπέλτη της πλωτής γέφυρας “ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ” Ν.Π. 26, από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα την αδυναμία περιστροφής της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η λειτουργία της γέφυρας μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα αναγνωρισμένο οργανισμό.
 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL