Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης αλλοδαπής κολυμβήτρια στη Σάμο – Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Καβάλα – Θαλάσσια ρύπανση στο Ηράκλειο

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης αλλοδαπής κολυμβήτρια στη Σάμο – Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-   Υ/Γ πλοίου στην Καβάλα – Θαλάσσια ρύπανση στο Ηράκλειο 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου για περιστατικό 85χρονης αλλοδαπής λουόμενης, η οποία είχε μεταβεί στην παραλία Κάμπου Μαραθόκαμπου ν. Σάμου για διενέργεια κολύμβησης και έκτοτε αγνοείται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης έρευνες διεξήχθησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), ενώ από ξηράς επιχείρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. 
 
*****
 
Στον εντοπισμό δώδεκα (12) αλλοδαπών και στη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια  περιοχή “ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ”, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών, ο χειριστής της οποίας προέβη στην εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών, με σκοπό να διαφύγει.  Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση της λέμβου, κατά την οποία συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπό χειριστής, φερόμενος ως  ο διακινητής των υπολοίπων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, ότι κατά τον κατάπλου του σε λιμένα Θάσου, με δώδεκα (12) επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Θάσου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.
Από το Α΄ Λ/Τ Θάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με πλοία της πορθμειακής  γραμμής.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για περιστατικό ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή εντός Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη της εν λόγω ρύπανσης με τη μορφή ελαιωδών καταλοίπων μαύρου χρώματος, σε θαλάσσια έκταση περίπου δεκαπέντε  τετραγωνικών μέτρων (15m2).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL