Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Μύκονο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ - ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά - Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο για - Θήρα -  Νάξο  - Μύκονο με προορισμό τους λιμένες Πάρου – Νάξου – Ίου – Θήρας –  Ηρακλείου με 291 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή .
Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Μυκόνου όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και τα οχήματα .
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''CHAMPION JET 2'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, του επετράπη ο απόπλους και απέπλευσε για λιμένες Νάξου – Ίου – Θήρας – Ηρακλείου με 445 επιβάτες και 1 Ι.Χ..Ε όχημα.
Το ανωτέρω πλοίο δεν θα προσεγγίσει στον λιμένα Πάρου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και οι επιβάτες με προορισμό την Πάρο προωθήθηκαν με το Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ «SUPER JET» Ν.Π. 10328.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' Ν.Π. 10659, ότι κατά την διάρκεια εκκίνησης των κύριων μηχανών του πλοίου, για την εκτέλεση εγκεκριμένου προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για λιμένες Πόρου – Ύδρας – Σπετσών και επιστροφή , παρουσιάσθηκε αδυναμία εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής.
Από Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 
Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας το ανωτέρω πλοίο αντικαταστάθηκε με το Ε/Γ-Τ/Χ -ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6'' Ν.Π. 11345 και απέπλευσε με 168 επιβάτες για λιμένες Πόρου – Ύδρας – Σπετσών και επιστροφή.
*****
Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, μία (01) σορός, αγνώστων λοιπών στοιχείων,  σε προχωρημένη σήψη στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ» Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε στο Ιατροδικαστικό Τμήμα του ΠΑ.Γ.Ν.Η. για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 66χρονη αλλοδαπή, από το λιμένα Καταπόλων Αμοργού στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ'' Ν. Νάξου 62,  η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL