Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Θάνατοι λουόμενων στο Ηράκλειο και τη Σκιάθο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Θάνατοι λουόμενων στο Ηράκλειο και τη Σκιάθο –  Σύλληψη αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΣΟΝΙΑ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, με τη συνδρομή και έτερου σκάφους Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, ενώ συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΛΙΩΝ”, 52χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ”, ν.Σκιάθου, 79χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
 
Δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, οι ανωτέρω βρέθηκαν να κατέχουν επιμελώς κρυμμένα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως επίσης και δύο (02) αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μεταβούν στο εξωτερικό. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, εισιτήρια όπως επίσης και τρία (03) κινητά τηλέφωνα. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64, 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL