Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη - Διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο -

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη - Διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο - Σύλληψη αλλοδαπού κυβερνήτη Α/Κ σκάφους στην Κω - Σύλληψη οδηγού χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Π-Α/Ψ πλοίου στη Θήρα 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
   
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ένα (21) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην προβλήτα νήσου Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****
Στη σύλληψη του κυβερνήτη Α/Κ σκάφους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε Α/Κ σκάφος, σημαίας Λιβύης, να κινείται με πορεία  βορειοδυτικά ν. Κω. Ο κυβερνήτης του ως άνω Α/Κ σκάφους, αγνοώντας επανειλημμένως τις οδηγίες του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να κατευθυνθεί προς λιμένα Κω για διενέργεια ελέγχου, ανέστρεψε την πορεία του και επιχείρησε να διαφύγει.  
Ακολούθησε ακινητοποίηση του εν λόγω Α/Κ σκάφους, ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο (02) ακόμη περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής προς παροχή συνδρομής.
Το ανωτέρω Α/Κ κατέπλευσε τελικά στο λιμένα Κω με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου συνελήφθη ο 57χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (απείθεια).
 
*****
 
Ένας 17χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, στον επιβατηγό λιμένα Μυτιλήνης από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, επειδή στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη επίσης και η 47χρονη ιδιοκτήτρια του δικύκλου για παράβαση του άρθρου 99 του Κ.Ο.Κ. και του άρθρου 360 του Π.Κ. περί παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου. 
        
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για τραυματισμό 56χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Π Α/Ψ σκάφους “ΤΙΜΕ OUT” Ν.Π. 12284, στην περιοχή της «ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ» ν. Θήρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω έπεσε στην εσωτερική κλίμακα του σκάφους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η 56χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στον όρμο Αμμουδίου ν. Θήρας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL