Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Πρέβεζα – Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αλόννησο – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στην Ελευσίνα - Μικρό σκάφος σε δυσχερή θέση στην Καλαμάτα – Τραυματισμός αλλοδαπής κολυμβήτριας στη Μύκονο - Θάνατος λουόμενης στην Τήνο – Δι

Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Πρέβεζα – Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αλόννησο – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στην Ελευσίνα - Μικρό σκάφος σε δυσχερή θέση στην Καλαμάτα – Τραυματισμός αλλοδαπής κολυμβήτριας στη Μύκονο - Θάνατος λουόμενης στην Τήνο – Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στο Ι/Φ ''YEMAYA'' σημαίας Βελγίου στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Σκάλας Πρεβέζης, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κατέπλευσε το παραπλέον Ι/Φ ''ΝΟΑ'' Ν. Κέρκυρας 1798 από το οποίο το ''YEMAYA'', συνοδευόμενο από πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο του όρμου Σκάλας Πρεβέζης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στο Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΣΠΕΡΑΝΖΑ'' Ν.Π.11016, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο Στενής Βάλας Αλοννήσου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος, συνοδευόμενο από το παραπλέον ''ΚΙΜΩΛΟΣ'' Ν. Χίου 834, κατέπλευσε στο λιμένα Αλοννήσου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΓΑΛΗΝΗ 2'' Τ.Π. 2203 Β΄, στη θαλάσσια περιοχή νότια Πάχης Σαρωνικού Κόλπου, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ''ΓΑΛΗΝΗ 2'' στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νότια του λιμένα Πάχης, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή ανωτέρω πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Πάχης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πανταζή Αγίου Νικολάου Δήμου Δυτικής Μάνης, με τον χειριστή του να βρίσκεται στη θάλασσα.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής Τ/Χ ''ΑΘΗΝΑ'' Τ.Αγ.Νικ.02 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ'' Λ.Αγ.Νικ.89 με επιβαίνοντες εθελοντές ''ΓΑΙΑ'', ενώ εντοπίστηκε ένα μικρό ιστιοφόρο τύπου καταμαράν το οποίο είχε ανατραπεί σε κάθετη θέση και ο 58χρονος αλλοδαπός χειριστής που βρισκόταν καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, αφού το σκάφος επαναφέρθηκε σε θέση πλεύσης, κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου Δήμου Δυτικής Μάνης, συνοδευόμενο από τα ''ΑΘΗΝΑ'' και ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ''.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού μίας 68χρονης αλλοδαπής κολυμβήτριας στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΠΑΡΗ'' ν. Μυκόνου.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και δια ξηράς στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε η ανωτέρω επί της παραλίας με τραύματα στο πρόσωπο, ενώ αφού μεταφέρθηκε με το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ'', διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με δήλωση της ανωτέρω, ενώ κολυμπούσε παρασύρθηκε από κυματισμό και τραυματίστηκε σε βραχώδη πυθμένα της θάλασσα, ενώ εξήλθε με ιδίες δυνάμεις.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά Τήνου, 74χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π.8745, 56χρονης αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL