Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης κολυμβήτριας στο Ναύπλιο –

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης κολυμβήτριας στο Ναύπλιο – Απαγόρευση  απόπλου
Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου στην Κεφαλλονιά – Αποβίβαση  ασθενούς μέλους πληρώματος από δεξαμενόπλοιο στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στον Βόλο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου για περιστατικό 62χρονης λουόμενης, η οποία είχε μεταβεί στην παραλία Νέας Κίου Αργολίδος για διενέργεια κολύμβησης και έκτοτε αγνοείται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης έρευνες διεξήχθησαν από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ιδιωτικά σκάφη και από δύο ιδιώτες δύτες, ενώ από ξηράς επιχείρησαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στις έρευνες συνέδραμε από αέρος ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. 
 
*****
Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε στο Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΩΣ” Ν. Αργοστολίου 564, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε εν πλω από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε η επιβίβαση επί του “ΕΡΩΣ” δέκα ατόμων άνευ σύναψης ναυλοσυμφώνου, ενώ ταυτόχρονα  το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.) που έφερε το σκάφος ήταν ληξιπρόθεσμο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά του ιδιοκτήτη του σκάφους, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση Π.Γ.Ε. σε ισχύ.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον ναυτικό πράκτορα του Δ/Ξ «ANHONA» σημαίας Λιβερίας, για περιστατικό ασθένειας 25χρονου ναυτικού του πλοίου, ειδικότητας επίκουρου.
Ο ασθενής παρελήφθη από τη λάντζα “ΡΟΥΣΣΗΣ IV” Ν.Π. 10973 και αποβιβάστηκε στην προβλήτα Ξαβέρη, από όπου διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών, διότι σε γενόμενο έλεγχο ο ανωτέρω κατελήφθη να στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ εις βάρος του υπήρχαν καταχωρήσεις απαγόρευσης εισόδου και διαμονής στη χώρα.
Ο 26χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προς απέλαση.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “πρασινοχελώνα” εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην παραλία “Έλους” Δήμου Ευρώτα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL