Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Αργοσαρωνικό -

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Αργοσαρωνικό - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπού στη Μεγίστη - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Λέρο - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη

 

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 10232, ότι μετά τον απόπλου του από λιμένα Πειραιά προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσιάστηκε αδυναμία πλεύσης επί πέδιλων.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν δεκαέξι (116) επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με επόμενο δρομολόγιο.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΝΑΡΑΚΙ'' ν. Μεγίστης, έναν αλλοδαπό.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση του ανωτέρω, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμένα Μεγίστης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

 

*****

 

Για πλαστογραφία και απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, μεσημβρινές ώρες σήμερα, καθώς επίσης και δύο (02) αλλοδαποί για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ πλοίο, στο λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 36χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 29χρονος προσέκρουσε σε προπορευόμενο και σταματημένο σε διάβαση πεζών Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 50χρονη.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 29χρονου οδηγού, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL