Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο

 

Στη σύλληψη ενός 53χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμενίσκο Μαύρης Λιμνιώνας Χώρας Σφακίων, ο ως άνω συλληφθέντας παρέδωσε:

 

  • μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε πιθανώς φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μεικτού βάρους εννέα γραμμαρίων (09gr),

  • μία (01) χάρτινη συσκευασία που περιείχε πιθανώς φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μεικτού βάρους ενός γραμμαρίου (01gr) και

  • έξι (06) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν καπνό, άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μεικτού βάρους χιλίων εκατόν εβδομήντα τεσσάρων γραμμαρίων και εξήντα πέντε εκατοστών του γραμμαρίου (1.174,65gr).

 

Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμενίσκο Μαύρης Λιμνιώνας Χώρας Σφακίων, ο ως άνω συλληφθέντας παρέδωσε μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε πιθανώς φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μεικτού βάρους τριάντα ενός γραμμαρίων και τριάντα πέντε εκατοστών του γραμμαρίου (31,35gr).

 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, καθώς επίσης και τα καπνικά προϊόντα.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω απώλειας πηδαλίου του Ι/Φ ''ODYSSEUS'' σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή 11,5ν.μ. δυτικά του λιμένα ν. Ρόδου, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου το ως άνω ιστιοφόρο εντοπίστηκε να πλέει αυτοδύναμα, χωρίς τη χρήση των ιστίων, με σταθερή πορεία προς το λιμένα ν. Ρόδου και με περιορισμένη ικανότητα χειρισμών στο πηδάλιό του. Αφού κατέπλευσε έξω από το λιμένα, συνοδευόμενο από τα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII'' Ν.Π. 6385 και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Νέας Μαρίνας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ODYSSEUS'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL