Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στην Αλεξανδρούπολη – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα – Θάνατος ανδρός στην Κέρκυρα -Ακυβερνησία Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στην Πάρο –

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στην Αλεξανδρούπολη – 
Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη  Μήθυμνα – Θάνατος ανδρός στην Κέρκυρα -Ακυβερνησία Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στην Πάρο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηρακλειά –  Διακομιδή ασθενούς 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά  (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στην περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, 26χρονος αλλοδαπός. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
*****
Τριάντα τρεις (33) αλλοδαποί εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες,  από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Άγιος Πέτρος Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, 72χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου,  για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΣΗ ΕΝΕΡΤΖΥ IV» Ν. Σαρωνικού 46, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά  ν. Πάρου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Φ/Γ πλοίο «ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ» καθώς και το Τ/Χ σκάφος «EURODIVER» Λ.Π. 1489 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αντίπαρου και ιδιώτης δύτης.
Από τον δύτη πραγματοποιήθηκε απεμπλοκή σχοινιού από την προπέλα του σκάφους, με συνέπεια το «ΣΗ ΕΝΕΡΤΖΥ IV» να θέσει σε λειτουργία την αριστερή μηχανή και συνοδεία του «EURODIVER» κατέπλευσε στην περιοχή Πίσω Αλυκής Πάρου όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ'' Ν.Π. 11014,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Πάρο - Νάξο – Ηρακλεία – Σχοινούσα – Κουφονήσι -Κατάπολα , ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στον λιμένα Ηρακλειάς και ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του.
Από το πλοίο  επρόκειτο να αποβιβαστούν σαράντα επτά (47) επιβάτες  με προορισμός τον λιμένα Ηρακλειάς ενώ επρόκειτο να επιβιβασθούν τριάντα τέσσερις (34)  επιβάτες, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148,  48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL