Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στον Πόρο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Καλαμάτα – Θάνατοι λουόμενων στην Αμφιλοχία και τα Νέα Μουδανιά –

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στον Πόρο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Καλαμάτα – Θάνατοι λουόμενων στην Αμφιλοχία και τα Νέα Μουδανιά – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Ιεράπετρα – Διακομιδή ασθενούς 
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου για τραυματισμό 22χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΓΟΥΙΝΤΣΙΚΕΡ” Ν.Π. 11984, ο οποίος κατά τη διαδικασία απόδεσης του πλοίου από λιμένα Μεθάνων, τραυματίστηκε στο δεξί κάτω άκρο.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πόρου για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Άργους, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου. 
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καλαματας όταν 45χρονη αλλοδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, απώλεσε τον έλεγχο του και έπεσε στο έδαφος, προκειμένου να αποφύγει σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για ιατρική περίθαλψη, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΑΖ” Δήμου Αμφιλοχίας, 80χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ”, 60χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας Κρήτης για ύπαρξη πυρομαχικών στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΘΑΡΑΔΕΣ”.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος ΛΣ.ΕΛ-ΑΚΤ. με στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου έπειτα από κατάδυση  εντόπισαν  σε βάθος 15 μέτρων σε βραχώδη-αμμώδη βυθό και 150 μέτρα από την ακτή, μια (01) ξύλινη κάσα χωρίς καπάκι, στην οποία περιέχονται σε κάθετες θήκες πενήντα (50) θέσεων πυρομαχικά (βλήματα), μια (01) ξύλινη κάσα χωρίς καπάκι στην οποία περιέχονται φυσίγγια πολεμικού όπλου και δύο (02) ξύλινες κάσες σφραγισμένες. 
Ορισμένα από τα ανωτέρω πυρομαχικά παρουσιάζουν αλλοιώσεις, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Άγνωντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158, έξι (06) μηνών βρέφος, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL