«Πράσινο φως από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραχώρηση του Καρνάγιου στη Ρόδο»

«Πράσινο φως από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραχώρηση του Καρνάγιου στη Ρόδο»

 

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, εγκριτική απόφαση, με συνυπογράφοντες τον Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη και την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου που αφορά στην παραχώρηση τμήματος της ζώνης Λιμένα Ρόδου, με σκοπό την χρήση του ως Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων.

 

Αναλυτικότερα, δόθηκε πράσινο φως στην πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου για παραχώρηση, της συγκεκριμένης έκτασης, γνωστής στη Ρόδο ως Καρνάγιο, με σκοπό την ανάπτυξη εργασιών επισκευής πλοίων, γεγονός που πρόκειται να αναβαθμίσει την περιοχή. Η παραχώρηση θα λάβει χώρα κατόπιν διαγωνισμού και το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα που πρόκειται να λαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα ανέρχεται στα 150.000 ευρώ, ενώ το διάστημα της παραχώρησης θα ορίζεται στα 40 έτη.

 

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατόπιν της υπογραφής της απόφασης, σχολίασε:

 

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για το Δημοτικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου αλλά και για την ίδια την οικονομία του νησιού. Η συγκεκριμένη απόφαση έγινε πράξη βασιζόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που αυτή η Κυβέρνηση είχε ψηφίσει για την διευκόλυνση σύναψης συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ Κρατικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων με επενδυτών. Το να επικαλούνται κάποιοι τις επενδύσεις είναι εύκολο, το να δημιουργούν το πλαίσιο και να δίνουν λύσεις, από ότι φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια, τους ήταν δύσκολο και όπου γινόταν το δημόσιο και η τοπική κοινωνία βγαίναν χαμένοι. Αυτή η Κυβέρνηση στόχευσε και ξεμπλόκαρε επενδυτικές προτάσεις που ήταν κολλημένες για χρόνια. Οι κοινωνίες, ο κόσμος της εργασίας και οι τοπικές οικονομίες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους με διαφανή και προσοδοφόρο για το Δημόσιο τρόπο. Με την εκμετάλλευση του Καρνάγιου, δίνεται στη Ρόδο η δυνατότητα να αναπτύξει ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, αναβαθμίζοντάς την σε κέντρο προσέλκυσης και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών της ευρύτερης περιοχής».

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL